Евгени Крусев: Кръстовището на СУ ще бъде ремонтирано за 48 часа

Булевард „Васил Левски“ ще бъде затворен за движение през уикенда

Евгени Крусев:  Кръстовището на СУ ще бъде ремонтирано за 48 часа
2111 ~ 1 мин. четене
Кръстовището на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде ремонтирано за 48 часа. Това заяви зам.-кметът на София по транспорта Евгени Крусев по NOVA. Той коментира до къде е стигнал напредъка в ремонтните дейности из София през лятото.

По думите на Крусев булверад „Васил Левски“ около СУ ще бъде затворен за движение през уикенда и тъй като около него няма жилищни сгради, ще се работи и през нощта.  "На 11 и 12 август  строителите  имат  ангажимента да фрезоват асфалтовата настилка на кръстовището, както и  да го асфалтират и маркират, така че в понеделник сутрин първият тролей в 4.30 часа  да премине" – уточни още Крусев. След това ремонтните дейности ще се изместят към паметника „Левски“ и се очаква до 15 септември булеварда да бъде пуснат за движение. 

"Призоваваме хората да ползват обходни маршрути като бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ , ул. „Гурко“, ул. „Георги Раковски“, бул. „ Дондуков“, допълни Крусев.Плановете на Столична община са ремонтът по бул. „Пенчо Славейков“ да приключи до 15 септември.

На площад „Славейков“ тече активна работа, като ремонтите са много тежки, свързани и с подмяна на канализацията. „За момента работата върви в срок и очакваме строителните работи ад приключат до края на октомври“, увери Крусев.
Подкрепи Economic.bg