Европеец се нареди в Топ 3 на най-богатите хора в света

Той измести Уорън Бъфет от третото място

Европеец се нареди в Топ 3 на най-богатите хора в света

Бернар Арно

Снимка: Wikipedia

Топ 3 на най-богатите хора в света вече не е доминиран само от американци. В него днес влезе и един европеец.

Титанът в луксозните стоки Бернар Арно засенчи председателя на Berkshire Hathaway Inc. Уорън Бъфет и стана третият най-богат човек в индекса Bloomberg Billionaires.

Французинът, който добави $14,5 милиарда към богатството си тази година и сега притежава 83,1 милиарда долара, изпревари Бъфет с около $100 милиона във вторник, за да се присъедини към Топ 3 за първи път от 2012 г. насам, от когато се прави подреждането на Bloomberg.

Председателят на Louis Vuitton LVMH е и единственият европеец, освен собственикът на Zara - испанецът Амансио Ортега, достигал до трето място в списъка.

По-голямата част от богатството на Арно идва от неговите притежания в модните гиганти Christian Dior и LVMH, като акциите на двете компании са нараснали с 20% през тази година и отчитат рекордни продажби.

Ръстът на богатството на Арно през 2018 г. се конкурира с този на основателя на Amazon.com Inc. Джеф Безос, най-богатият човек в света, който добавя $15,2 млрд. към състоянието си (което сега е 140,1 млрд. долара). 

Единствено Марк Зукърбърг е започнал по-добре през годината, като богатството на съоснователя на Facebook Inc. се е повишило с 15,3 млрд. долара.
Коментари: 0