Европейската комисия търси нови попълнения в България

Срокът за кандидатстване в \"Младежки екип Европа\" е до 4 ноември

Европейската комисия търси нови попълнения в България

Снимка: Economic.bg

Европейската комисия търси нови кандидати за посланици на структурата у нас. Изискванията са те да са студенти между 18 и 25 г., обучаващи се в бакалавърска или магистърска програма, и да имат интерес към работа в евроструктурите. 

По време на участието си в "Младежки екип Европа" студентите ще придобият ценни умения за говорене пред публика, ще преминат обучение по комуникация на европейски теми и запознаване с работата на европейските институции, ще вземат участие в национални конференции и ще имат възможност да посетят европейските институции в Брюксел.

На по-късен етап те ще имат задачата да разясняват ползите и правата ни като граждани на Европа. Екипът от млади доброволци ще придобие знания и умения, които след това ще споделят с жителите на страната. Те ще имат и възможност да пътуват и да създадат нови контакти, които ще им бъдат полезни в бъдеще. 

Срокът за кандидатстване в програмата е до 4 ноември. Желаещите трябва да изпратят мотивационно писмо, да попълнят заявление и да изпратят презентация на една от следните теми: "Що е ЕС" и "Нови възможности за младите да въздействат за развитието на ЕС". 

Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю в периода 11-15 ноември 2019 г. 

Пълните условия на конкурса можете да видите ТУК
Коментари: 0