Европейските автопроизводители искат държавна помощ за продажбата на е-коли

Трансформацията към мобилност с нулеви емисии е споделена отговорност, настояват от сектора

Европейските автопроизводители искат държавна помощ за продажбата на е-коли

Снимка: Pixabay

Европейските производители на автомобили искат правителствата да помагат за изграждането на пунктове за зареждане на електрически превозни средства и да предоставят субсидии на потребителите, така че да се стимулират продажбите на коли с батерии, предава Reuters. Подобна стъпка ще подпомогне индустрията на фона на необходимостта спазване на нови правила за емисиите. 

Германските производители на автомобили ускоряват плановете си за пускане на електрически превозни средства, което се случва под натиска на необходимостта ЕС да намали с 37.5% вредните въглеродни емисии в рамките на 2021-2030 г., наред с редуцирането им с 40% между 2007-2021 г. 

Ръководители от индустрията предупредиха тази седмица по време автошоуто във Франкфурт, че европейските правила може да се окажат пагубни за печалбите и работните места, тъй като генерално погледнато клиентите не купуват електромобили. 

„Нашата индустрия е нетърпелива да премине възможно най-бързо към мобилност с нулеви емисии. Но този преход е споделена отговорност“, заяви главният изпълнителен директор на PSA Group Карлос Таварес. 
Коментари: 0