Facebook пуска и групови гласови разговори

До 50 души могат да вземат участие в един групов разговор

Facebook пуска и групови гласови разговори
1084 ~ 1 мин. четене
Facebook обяви, че пуска нова услуга, която ще позволи на всеки да проведе групов разговор със своите приятели чрез приложението Facebook Messenger. Функцията е налична безплатно за всички потребители с Android или iOS, обяви компанията. Тя ще бъде активирана за целия свят в рамките на 24 часа.

Услугата позволява на потребителите да организират групови чатове с приятели, които да се превръщат и в конферентни гласови съобщения. Потребителите ще могат да добавят приятели и към вече започнали разговори, без да се налага да прекъсват обаждането. Във всеки един момент има и списък с участниците в разговора, както и отделен списък с поканените, но все още не присъединили се.

От компанията обясниха, че потребителите могат да използват новата услуга и за работни разговори с колегите си, което я прави конкурентна на услугите за конферентни разговори, каквито предлага и Skype.

До 50 души могат да вземат участие в един групов разговор. Facebook смята в бъдеще да продължава да увеличава тази бройка, за да позволява на все повече хора да могат да говорят помежду си, като няма значение къде се намират. За момента няма да се поддържат групови видео разговори.

Компанията обаче не казва, че това винаги ще е така и в бъдеще подобна функция също може да бъде добавена.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg