Facebook с услуга за поръчване на превоз

Тя стартира в САЩ съвместно с Uber

Facebook с услуга за поръчване на превоз

Facebook разширява функциите си – скоро ще е възможно поръчването на превоз през Messenger, съобщават от компанията.

С новата функция всеки потребител ще може да си поръча превоз от автомобилна услуга, без да се налага да изтегля допълнително приложение или дори да напуска дадено съобщение.

За да можете да използвате услугата, първо е необходимо да изтеглите последната версия на Messenger. След това, докато се намирате в някой разговор, натиснете менюто за повече опции и изберете “Transportation” или кликнете върху даден адрес от съобщението и натиснете “Request a Ride” („Заявка за превоз”).


Първата компания, която ще партнира на Facebook за новата функция, е Uber. У нас обаче услугите на компанията за споделено пътуване бяха спрени, така че засега едва ли новата услуга на мрежата ще се предлага с тях.

На местата, където може да се използва тази услуга за поръчка на превоз, потребителите могат директно да поръчат, като натиснат върху иконката, която изобразява автомобил. Оттам те ще получат обновления за статуса на шофьора, който ще ги закара, и ще уведоми приятелите им, че е поръчан превоз.

Всеки нов клиент на услугата ще може да се възползва и от безплатно возене в рамките на сума до 20 долара. За да се възползват от това, потребителите трябва да свържат съществуващия си акаунт в Uber или да си създадат нов в Messenger и да поръчат превоз. Обновления за статуса на шофьора и касови бележки ще се получават в личен разговор между потребителя и Uber.

В момента се правят тестове на услугата и тя скоро ще бъде достъпна за подбрани потребители в местата, в които Uber оперира в САЩ.

Facebook уверява, че повече държави и други транспортни партньори ще бъдат налични скоро.

Коментари: 0