Фандъкова: Няма да се промени цената на парното заради КТБ

Блокираните средства в банката не оказват влияние на цената, която се определя от ДКЕВР, заяви столияният кмет

Фандъкова: Няма да се промени цената на парното заради КТБ

Снимка: БГНЕС

156 ~ 1 мин. четене

„Няма да се промени цената на парното отопление заради блокираните средства на „Топлофикация“ – София в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.

По думите й твърдението, че ще има увеличение на парното в столицата е „политическа спекулация“. „Няма нищо общо между блокираните средства и цената, която се определя от ДКЕВР“, подчерта Фандъкова.

„Дружеството работи и гарантира сезона, а новото ръководство направи така, че по никакъв начин блокираните в КТБ средства да не се отразят на отоплителния сезон“, допълни още тя, като поясни, че „Топлофикация“ – София плаща текущите си сметки към „Булгаргаз“ както и текущите си разходи.

„Топлофикация“ – София отоплява над 430 хил. абоната и над 1,5 млн. софиянци. Фирмата е натрупала огромни дългове към Българския енергиен холдинг (БЕХ), възлизащи на 319 млн. лв., което е със 130 млн. лв. повече спрямо същия период на миналата година. Увеличението се дължи на закупените от БЕХ през първото полугодие вземания на „Булгаргаз“ от столичното парно за около 120 млн. лв.

Подкрепи Economic.bg