Фараж ще агитира из Европа за още референдуми за излизане от ЕС

Според него допитвания може да има скоро в Дания, Холандия и Швеция

Фараж ще агитира из Европа за още референдуми за излизане от ЕС

Найджъл Фараж планираобиколка из европейски държави, където ще агитира и те да проведат референдуми за излизане от ЕС. Новината разкри самият лидер на Партията на независимостта на Великобритания (UKIP) по време на Конвента на Републиканската партия в САЩ, където бе определена кандидатурата на Доналд Тръмп за президент, пише „Файненшъл таймс”.

Четири седмици след успеха му с Брекзит, Фараж обяви, че ще „окуражи други движения за независимост” по време на обиколката си през есента.

„Ще посетя Атина през септември и ще имаме голям симпозиум за алтернативите на членството в еврозоната и за напускане на еврозоната. Странтото е, че аз ще съм може би най-про-европейски настроеният политик на тази среща”, коментира Фараж.

Той предрече референдуми за излизане от ЕС в държави като Дания, Холандия и Швеция и заяви, че „проектът ЕС никога не е имал легитимност от самото си начало”.

Фараж добави, че няма да излезе в пенсия след оттеглянето си като лидер на Партията на независимостта, а ще продължи да ходи на работа в Европейския парламент, където е депутат. „Ще бъда в ЕП по време на целия процес по преговори за излизане на Великобритания от ЕС и ще правя изказвания от трибуната в моя обичаен приятелски, разрушителен и открит маниер, който всички там обожават”, заяви политикът.

Коментари: 0