ФБР: „Ислямска държава” може да атакува църкви по Коледа

Властите в Рим забраниха движението на камиони в центъра на града

ФБР: „Ислямска държава” може да атакува църкви по Коледа

Федералното бюро за разследване (ФБР) предупреди американските местни власти за риск от нападения в църкви на Рождество Христово и дните около този празник. Нападенията биха могли да бъдат извършени от поддръжници на Ислямска държава, съобщава CNN.

Правоохранителните органи обаче нямат конкретна информация за подготвян терористичен акт.

Предупреждението се отправя във връзка с появата в някои сайтове, свързани с ИД, на призиви за нападения в църкви и на места, където се събират хора по време на празниците около Рождество Христово в САЩ.

Междувременно властите на Рим забраниха движението на камиони в центъра на града през коледните и новогодишните празници, предаде ДПА.

Забраната е в сила от 24 декември до 26 декември и от 31 декември до 6 януари. Изключения се правят за камионите с тегло до 3,5 тона за доставки на храна, поща, банкноти и медицински продукти.

Решението е взето след препоръка на полицията в светлината на атентата в Берлин. Допълнителни мерки за сигурност се взимат на 350 местни пазара. На Нова година е забранено от съображения за сигурност да се използват пиратки.

Коментари: 0