„Фикосота“ и „Теси” създадоха фонд срещу коронавируса в Шумен

Красен и Жечко Кюркчиеви вече са дарили 100 000 лв. и санитарни продукти

„Фикосота“ и „Теси” създадоха фонд срещу коронавируса в Шумен
5806 ~ 2 мин. четене

Стопанска камара-Шумен е открила дарителска сметка за набиране на средства , които ще се използват за ограничаване на разпространението на коронавируса на територията на общината. Инициативата е на предприемачите Красен и Жечко Кюркчиеви, собственици на „Фикосота“ и „Теси“, а Община Шумен подкрепя инициативата.

Красен Кюркчиев, управител и собственик на компанията за бързооборотни стоки „Фикосота“, заедно с брат си Жечко Кюркчиев, управител и собственик на друга голяма компания в региона - „Теси”, даряват 100 000 лв. за начало за финансиране на кампанията.

Мотото, под което ще протече кампанията, е „Помогни сега“.

„Призоваваме бизнеса да се присъедини към инициативата и да подкрепи местната власт в усилията ѝ за справяне с епидемията. Нуждата в момента е от бързи действия на регионално ниво. Възможността е да се финансират мигновено е в основата на качеството на работа на медицинските служби. Надявам се тази кампания да е добър пример и за други градове в страната“, споделя Красен Кюркчиев.

В рамките на инициативата при Стопанска камара-Шумен е създаден фонд в полза на МБАЛ „Шумен“ и останалите медицински обекти в областта. Събраните средства ще се използват по преценка на Общинския кризисен щаб за превенция и защита на населението от разпространението на COVID-19 – за консумативи и материали, медицинско оборудване, защитни облекла, набиране на доброволци и др.

Средствата ще бъдат изразходвани след изрично разрешение на кризисния щаб, а публична отчетност на постъпленията и разходите ще бъде давана всяка седмица.

Паралелно с дарителската кампания Община Шумен е подготвила склад, в който желаещите могат да дарят лични предпазни средства и препарати за дезинфекция.

Братя Кюркчиеви са дарили и над 20 000 сапуна, които ще бъдат раздадени на всички учебни, здравни и социални заведения в община Шумен.

Сметката, по която могат да се правят дарения е: 

Уникредит Булбанк, Шумен
IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”

Коментари: 0