Филми на Netflix вече са достъпни офлайн на персонални компютри

Новата услуга ще се предлага на потребители, използващи операционната система Windows 10

Филми на Netflix вече са достъпни офлайн на персонални компютри
След като през миналия ноември Netflix пусна опция за офлайн гледане на филми през мобилни устройства, сега компанията предлага тази възможност и за персонални компютри. Новата функция ще е достъпна за всички потребители с настолни компютри и лаптопи с oперационна система Windows 10. 

За целта първо ще трябва да се изтегли специално разработеното Netflix приложение през Windows Store, пише Independent. Засега потребителите няма да могат да свалят цялата видео колекция на доставчика, но пък ще имат достъп до популярни сериали като Stranger Things и Breaking Bad. 

Тази стъпка на американската компания е напълно естествена, но и от изключителна важност. Предприемайки този ход Netflix заявява амбицията си да продължи да разширява обсега си среда максимален брой потребители, давайки им възможност да гледат нейните филми през какъвто екран пожелаят, независимо дали онлайн или офлайн. 

Netflix стартира като услуга за онлайн стрийминг на филми през 1997. Към днешна дата тя е достъпна за регистрация в 130 страни по света, а то началото на миналата година и в България. 
Коментари: 0