FlixBus възстановява дейността си в България

Първите пътувания стартират на 3-ти юни

FlixBus възстановява дейността си в България

Снимка: FlixBus Bulgaria

2429 ~ 1 мин. четене
Автор: Екип на Economic.bg

FlixBus се завръща и на българския пазар, след като преди това рестартира дейността си в няколко други европейски държави. От 3 юни пътниците от Пловдив и София отново ще могат да пътуват до Румъния, Хърватска, Словения, Австрия и Германия с автобусите на компанията, съобщиха от там. Първите маршрути ще бъдат до Румъния, като пътниците ще имат възможността да използват зелените автобуси 4 пъти седмично от София до Букурещ и веднъж до Арад. Предвиждат се курсове и от Варна до Букурещ.

Курсове от Пловдив до Мюнхен ще се извършват от 4 юни. Дестинации като Загреб, Любляна, Филах, Залцбург и Мюнхен отново ще бъдат достъпни без прекачване с начални точки София или Пловдив. Тъй като FlixBus отново стартира линиите от мрежата си в европейски държави, пътниците ще имат възможността да пътуват и до други дестинации чрез прекачване.

„Имайки предвид, че епидемиологичната обстановка вече се подобрява, което съвпада и с наближаването на летния сезон, вече се наблюдава нужда от увеличаване на възможностите за пътуване до дадени европейски градове“, сподели Снежина Колева, старши мениджър "Бизнес развитие" за България.

Освен у нас, FlixBus възстановява дейността си и в други държави, като Германия, Австрия, Португалия, Полша, Чехия, Франция и Обединеното кралство. Пътниците, които искат да пътуват по международните линии, трябва да се информират предварително относно изискванията на държавата, до която пътуват.

Коментари: 0