Галъп: Българите не подкрепят бързи промени в изборните правила

Над 70 на сто одобряват, че Румен Овчаров е бил обвинен

Галъп: Българите не подкрепят бързи промени в изборните правила
228 ~ 1 мин. четене

Според 76% от българите смятат, че не трябва да се бърза с промените на изборните правила, за да се направят те разумно и да не настъпи хаос. Това сочат данни от експресно проучване на Галъп, проведено сред 805 души в цяла България.

21 на сто от анкетираните предпочитат промените в изборните правила да се направят бързо, за да се спази волята на народа след проведения референдум.

Голяма част от анкетираните твърдят, че са чували за обвиненията срещу бивши и настоящи министри. Според "Галъп" това свидетелства за висок интерес сред обществото, а повече от половината от хората одобряват действията на прокуратурата. Над 70 на сто одобряват, че Румен Овчаров е бил обвинен, а близо 60% - че Добрев и Москов са били обвинени. Тепърва следва да се види какво е отношението към обвиненията за министъра в оставка Николай Ненчев.

Близо 90 процента от участниците в допитването заявяват, че с обвиненията към бивши и настоящи управляващи трябва да се продължи. За над 60 на сто е важно единствено правосъдието да бъде бързо.

Подкрепи Economic.bg