Гърция е в транспортна блокада

Синдикатите в страната обявиха 24-часова общонационална стачка

Гърция е в транспортна блокада
24-часова общонационална стачка е обявена в Гърция за днес заради предложените трудови реформи в страната. В нея ще участват най-големите синдикати в страната - съюзът на държавните служители, Общата федерацията на трудещите се, преподаватели и Общогръцката федерация по корабоплаване. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР). Стачните действия ще обхванат и обществения транспорт в Гърция - автобуси, тролейбуси, метро, железопътен транспорт и кораби.

По информация на българското посолство в Атина, тролейбусите и автобусите в страната няма да се движат от началото на работния ден на 14 декември до 09.00 ч. и от 21.00 ч. до края на работния ден.
Общогръцката федерация по корабоплаване е обявила стачката да започне в 00.01 ч и да приключи в 24.00 ч на 14 декември, като в тези часове морски транспорт няма да се движи.
 
В тази връзка Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи или пътуващи до Гърция да се информират предварително за разписанията на превозните средства и възможните алтернативни връзки с друг вид транспорт.

Коментари: 0