ГеоПост Франция придоби 11% от Спиди АД

Сделката е за 12 милиона лева

ГеоПост Франция придоби 11% от Спиди АД
Невена Мирчева Автор: Невена Мирчева

ГеоПост СА Франция придоби 11% от капитала на най-голямата българска куриерска компания - Спиди АД за 12 милиона лева при пазарна капитализация на дружеството от 107 милиона лева.

Сделката е част от плановете на ГеоПост да придобие до 25% от капитала на Спиди АД, като част от стратегическа сделка в Балканския регион. Същевременно Спиди ще придобие дъщерните дружества на ГеоПост в България и Румъния и ще се фокусира върху развитието на куриерския и логистичен бизнеса в региона и връзката му с европейския пазар.

В момента е в ход увеличение на капитала на Спиди АД на стойност от 20,5 милиона лева, което заедно с инвестиционен заем ще финансира инвестиционна програма в размер на 32,4 милиона лева (средствата ще се използват за придобиване на двете дружества и за инвестициите в развитието им).

Тази транзакция прави възможна реализацията на нова интензивна програма за развитие на Спиди АД в България и Европа.

От началото на септември Спиди АД вече предлага доставки до всяка точка на Румъния по ценовата си тарифа за България. Например с новата услуга EXPRESS RO доставката на документи за Румъния струва под 7 лева.

Подготвя се и специално предложение за електронните търговци, опериращи на европейския пазар и в частност за Германия, с фокус за пратки до 2 кг.

В резултат на развитието на нови логистични услуги за Европа клиентите на Спиди имат достъп до изгодни доставки на палети в рамките на 5 работни дни.

Преди Нова година през мрежата си от собствени офиси и партньорската мрежа Speedy Parcel Shop (SPS) дружеството ще предложи специални по-ниски цени на всички клиенти, които предпочитат обслужване от и до офис. 

Коментари: 0