ГЕРБ и Реформаторите готови с управленската си програма

Утре ще бъде представен документ, съдържащ 20 приоритетни раздела

ГЕРБ и Реформаторите готови с управленската си програма
92 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

След петчасова среща между ГЕРБ и Реформаторския блок, стана ясно, че съвместната програмата за управление е готова в общ вид и след отразяването на някои редакции, ще бъде представена утре.

Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторите Меглена Кунева, обяви, че все още не са обсъждани съставът и структурата на кабинета. Такива разговори ще започнат, след като утре бъде готов окончателният вариант на програмата. Тя разкри, че документът ще съдържа 20 „ключови раздела“: външна политика, правосъдие, икономически растеж, публични финанси, еврофондове, обществени поръчки, образование и наука, социална политика, здравеопазване, енергетика, транспорт и инфраструктура, регионална политика, земеделие, екология, действия при бедствия и аварии, култура, публична среда и отбрана, обществен ред.

Към тези приоритетни раздели има съответни подточки.

Малко по-късно Томислав Дончев от ГЕРБ заяви, че програмната декларация няма да бъде обществено представена, преди да бъде обсъдена с другите политически сили, изразили готовност да подкрепят правителството. Той подчерта, че декларацията е дело на ГЕРБ, а след срещата с РБ в нея предстоят определени редакции.

Подкрепи Economic.bg