ГЕРБ ще подкрепи ограничаването на рекламата на хазартни игри

Партията на Борисов обаче категорично отказва да премахне забраната за пушене на закрито

ГЕРБ ще подкрепи ограничаването на рекламата на хазартни игри

Снимка: Nova

1272 ~ 2 мин. четене
Промените в Закона за хазарта, предложени от вицепремиера Валери Симеонов и целящи да ограничат рекламата на хазартни игри по медиите, ще бъдат подкрепени от ГЕРБ. Това каза председателят на парламентарната група Цветан Цветанов след срещата му със Симеонов. На нея бяха обсъдени и други предложения на НФСБ, сред които премахване на забраната за пушене на закрито и по-строги регулации за преместваемите обекти по морето.

„Законът за хазарта ще получи политическа подкрепа. В момента действително има заразяване на подрастващите и на хората с по-нисък социален статус, които просто се подават на манипулациите в медиите във връзка с хазартните игри“, обясни Цветан Цветанов след срещата.

ГЕРБ обаче са категорични, че няма как да подкрепят промени в законопроекта, свързан с тютюнопушенето. „Вчера имахме среща с ученици от Казанлък. 26 ученици на въпрос дали тютюнопушенето трябва да бъде разрешено в заведенията - казаха категорично не“, каза Цветанов.
Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ коментира и промените в Закона за устройство на територията, с които Симеонов го е запознал. Идеята на вицепремиера е чрез законодателни промени да бъдат премахнати всички обекти, които по неговите думи са собственост на „групировки“.

„В рамките на десетина дни юристите в нашата парламентарна група и в Министерски съвет ще работят, за да видим дали можем да подкрепим подобни законодателни промени, които са свързани с преместваемите обекти“, каза Цветанов.

Въпреки категоричната позиция на ГЕРБ, Валери Симеонов все пак ще вкара промените за обсъждане в Народното събрание. "Те са вносителите на сега действащия законопроект, нормално е да имаме различни позиции по някои въпроси - това е записано в политическото ни споразумение", каза Симеонов след срещата с Цветанов.
Коментари: 0