Германска компания купи българската „Проспекто груп“

Двете компании разработват онлайн платформи, предоставящи на потребителите достъп до офертите на веригите за продажби на дребно на едно място

Германска компания купи българската „Проспекто груп“

Оги Попов

Снимка: Проспекто Груп

2873 ~ 2 мин. четене

Българската "Проспекто груп" ще бъде придобита от германската Offerista, която развива същата дейност в Германия, Австрия, Швейцария и Франция. Двете компании разработват онлайн платформи, предоставящи на потребителите достъп до офертите на веригите за продажби на дребно на едно място.

"Проспекто" е една от водещите дигитални ритейл маркетинг платформи в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и участник в програмата за растеж Dare to Scale на Endeavor.

С придобиването на българската компания Offerista ще достига до близо 40 млн. потребители и разширява бизнеса си на нови пазари в Европа. В момента германската компания има офиси в Берлин, Есен, Виена и Париж.

“С придобиването на българската компания продължаваме да разрастваме успешно бизнеса си на нови пазари и да предлагаме на клиентите ни още по-качествени решения с по-голямо пазарно покритие,” коментира Бенджамин Тум, управляващ директор на Offerista.

След сделката българската компания ще продължи да се ръководи от своя основател и изпълнителен директор Оги Попов. "Проспекто груп" е базирана в София и има офиси в Будапеща и Букурещ. Компанията развива собствена онлайн платформа за дигитални брошури - Broshura.bg, като обслужва над 100 вериги за продажби на дребно в 16 страни в ЦИЕ. 

“Offerista Group имат ясна визия и силна цел - да се превърнат в европейски лидер в ритейл маркетинга. Партньорството ни с тях ще ни позволи да обединим усилията и екипите си в една по-голяма група, притежаваща по-мащабна мрежа и повече ресурси. Сделката е и признание за резултатите, които сме постигнали в нашата компания,” коментира Оги Попов, изпълнителен директор и създател на "Проспекто груп"

Компанията на Оги Попов е една от селектираните, които преминаха пилотното издание на програмата за растеж Dare to Scale, създадена от българския офис на Endeavor в подкрепа на български предприемачи и компании с голям потенциал. Програмата е първата по рода си в България, насочена към бизнеси, които са в началото на по-мащабното си разрастване.

Offerista Group е една от водещите дигитални ритейл маркетинг платформи в Германия, Австрия и Швейцария. Компанията има 110 служители, а предоставяните от нея решения достигат до малко над 38 млн.души. Компанията е базирана в Дрезден и има офиси още в Берлин, Есен, Виена и Париж.

Коментари: 0