Goldman Sachs стана банка за бедните

Преди тя обслужваше само най-богатите хора в света

Goldman Sachs стана банка за бедните

Една от най-известните инвестиционни банки в света Goldman Sachs открива онлайн сметка за всички желаещи. Минималната сума за внос на депозит е 1 долар. Така, банката която преди това обслужваше само най-влиятелните и богати хора в света, понижава входната си такса до абсолютен минимум.

Решението за това е свързано с нестабилното положение на фондовия пазар, особено на фона на благоприятното развитие в сферата на различните банкови услуги.

От миналата седмица, всеки може да се превърне в клиент на Goldman Sachs - инвестиционната банка, която бе свързана само с богати клиенти и сделки от най-високите етажи. Цената на входния билет е само $ 1.

Стивън Шер, главният директор по стратегическите въпроси, казва, че целта на стартирането на платформата е търсенето на допълнителни източници на финансиране. Според него, банката откри "нов път, с нови насоки и нова посока на развитие."

Деван Голдщайн, банков експерт от консултантския сайт NerdWallet, изрази съмнения за успеха на иновацията. Той казва, че инвеститорите от други онлайн банки като Ally и Discovery, е малко вероятно да искат да отидат в Goldman Sachs. Въпреки това, самото име на банката на Wall Street, може да привлече вниманието на клиентите, тъй като тя е силно свързана с американската мечта за богатство и просперитет.

Нетната печалба на инвестиционната банка за първото тримесечие е намаляла с 56%, общата сума на приходите - с 40%. Минималната доходност на акциите на Goldman Sachs за тримесечие на годишна база възлиза на едва 6,4% през последните четири години. Слабите резултати за първото тримесечие на всички големи инвестиционни банки в САЩ в един несигурен пазар и стриктна регулация показват, че много от тях сега са в криза.

Коментари: 0