Големите запаси сринаха цената на петрола

Щатският петрол загуби 4.33% от стойността си, достигайки 45.50 долара за барел

Големите запаси сринаха цената на петрола
1560 ~ 3 мин. четене
Френският президентски дебат оказа нужния тласък на еврото, което достигна до 6-месечен връх спрямо щатския си конкурент. Преобладаващата семантизация към центриста Еманюел Макрон възвърна сигурността на инвеститорите към наближаващия балотаж този уикенд. Така основната валутна двойка отчете стойности от 1.0984 и ръст от близо процент.

Капиталовите пазари в САЩ не се характеризираха с особена динамика на търговия през изминалия ден и финишираха с минимални изменения. Важен ден имаха републиканците, които одобриха законопроекта за здравната система, предложен от президента Доналд Тръмп. Следващото ниво, през което реформата трябва да премине, е решението на Конгреса. Тези новини повлияха положително на здравния сектор, които бе сред най-добре представилите се за деня и изведе широкия S&P500 към зелена територия. Така американският индекс прибра около 0.05% в актива си, затваряйки в близост до 2390. От друга страна, акциите се радват на положителни новини, след като 70% от публикувалите финансовия си отчет за първото тримесечие надскочиха очакванията на анализаторите.

Силно движение се наблюдаваше и на пазара за суровини, където щатският петрол загуби 4.33% от стойността си, разменяйки се за 45.50 долара за барел. Продължаващо високите стойности на петролни запаси в страната, в комбинация с лека колебливост от страна на ОПЕК за засилване ограничаването на производствените нива на суровината, тласна „черното злато“ до 5-месечно дъно.

Традиционно негативната корелация между щатския долар и златото не беше налице през изминалия ден. Ключов елемент за спада с 83 на сто от стойностите на благородния метал беше по-голямата сигурност, с която инвеститорите ще посрещнат новите резултати от предстоящите френски избори. Така XAU/USD бе тласнат до 5-седмично дъно, търгувайки се за 1227 долара за тройунция.

Акценти днес

В 15:30 часа българско време в САЩ ще бъдат публикувани данните от изменението на заетостта в неселскостопанския сектор, които традиционно се публикуват в първия петък от началото на месеца. Очакванията са за отчитане на ръст от 190 хиляди, което ще бъде с 92 хил. повече от стойностите, записани през март.

Изявление на Джанет Йелън

В 20:30 часа българско време инвеститорите ще следят с особен интерес речта на Джанет Йелън в петък, която ще говори върху темата на „Правила на паричната политика“, очаквайки да получат допълнителни насоки за бъдещата монетарна политика на страната.

Daimler

Автомобилната компания Daimler записва известно колебание при отбелязването на по-значително възходящо движение. Можем да станем свидетели на известно понижение до около 65 долара на акция, където да осети по-съществена подкрепа. Това ниво ще е удобно за покупка, като се очаква ценовото движение да се оттласне и запише ръст до ниво в близост до 74. Потвърждение откриваме и от 100-дневната ЕМА, която оказва допълнителна съпротива.

USD/CHF

От края на изминалата година се наблюдава понижение до под ниво на паритет от 1.00. Оформеният низходящ триъгълник традиционно сигнализира за бъдещо понижение, след пробив на зоната на подкрепа около 0.9860. Желателно е да се изчака потвърждение преди влизане в къса позиция, като при възможен пробив се очаква първа линия на подкрепа от 0.9700.

Петрол

На дневна графика се забелязва ясно обособеният възходящ тренд формиран при щатския петрол. Тренд линията, играеща роля на ключова подкрепа, е пробита. Предвижда се допълнително понижение и спад до около 42.80, което отговаря на 61.80 от корекцията на Фибоначи. Влизането в къса позиция е оправдано, като е желателно да е съпроводена със стоп на 48 долара за акция.

US30

На средносрочната 6-часова графика се наблюдава образуването на два подобни ценови модела. Използвайки историческата повторяемост на ценовите движения се забелязва силен ръст, последван от известен спад и консолидация. Очакванията са да станем свидетели на аналогично представяне с това от началото на март. Предвижданата са за бъдещо понижение до около 20750, където е позиционирана и 100-периодната ЕМА.

ЕЛАНА Трейдинг

Подкрепи Economic.bg