Голям инвеститор в Tesla предрича приходи от $1 трлн. до 2030 г.

За инвеститорите е по-добре, ако Мъск туитва по-рядко, смята още Рон Барън

Голям инвеститор в Tesla предрича приходи от $1 трлн. до 2030 г.

Снимка: Pixabay

Един от големите инвеститори в Tesla - Рон Барън, каза пред CNBC във вторник, че приходите на производителя на електрически автомобили може достигнат 1 трлн. долара до 2030 г.

"Мисля, че бизнесът с батерии може да бъде на стойност 500 млрд. долара и още 500 млрд. долара от автомобили. Шансът за това е 50 на 50", коментира той. Неговата прогноза е, че до три години компанията ще достигне приходи от 60 млрд. долара, като според него шансовете това да се случи са 80%.

Приходите на Tesla за цялата 2017 г. са нараснали с 68% спрямо предходната година до 11.75 млрд. долара, припомня медията.

Барън отива още по-далеч, като казва, че според него Tesla ще стане най-голямата автомобилна компания и ще продава между 10 и 15 млн. автомобила годишно.

Милиардерът и основател на Baron Capital каза още, че инвеститорите ще се чувстват по-добре, ако изпълнителният директор Илон Мъск по-рядко туитва. "За инвеститорите би било от полза, ако имаше по-малко комуникация", коментира той.

Барън допълни, че е казал на Мъск, че предпочита Tesla да остане публична компания.

Припомняме, че през август Мъск пусна туит,  в който обяви ,че ще свали компанията от търговия на борсата, ако цената на акция достигне 420 долара. Заради това изказване той бе разследван от американската Комисия за ценни книжа и фондови борси, бе отстранен като председател на борда на компанията и глобен 20 млн. долара. Отделно компанията ще плати още 20 млн. долара глоба.
Коментари: 0