Google пусна платежна система в пореден опит да се конкурира с Apple Pay

Google Pay вече е налична в онлайн магазина за приложения

Google пусна платежна система в пореден опит да се конкурира с Apple Pay

Снимка: Google

Google представи платежната си система Google Pay във вторник в пореден опит да извади конкурентен продукт на Apple Pay. С новото си приложение компанията пробва да направи това за трети път, след като не успя с предишните – Android Pay и Google Wallet. 

Опцията Android Pay позволява на потребителите да пазаруват със смартфоните си, използвайки ги на принципа на платежните карти. Плащането става, като се допре устройството до четеца. Google Wallet пък дава възможност за изпращане на пари на до други потребители. 

Новата Google Pay има две секции. Първата е наречена Home и показва скорошните транзакции. В нея също така човек получава и предложения за местни магазини, които приемат Google Pay, като те се правят на база на историята на пазаруване. Втората секция – Cards, е предназначена да съхранява цифровите версии на кредитни, дебитни и други карти. 

Както Android Pay, така и Google Pay може да се използва за плащания в публичния транспорт в няколко града като Лондон, Портланд и Киев. 

Компанията планира да интегрира в своето приложение опцията „Google Pay Send“, която е позволи на потребителите да изпращат пари до други хора чрез телефонния си номер, подобно на Venmo или Square Cash. Това се очаква да се случи през следващите няколко месеца. 

Отделно, Google Pay може да се използва и за онлайн плащания в партньорски сайтове като Airbnb например. По този начин човек няма нужда да въвежда всеки път информацията за кредитната си карта. 

Google Pay вече е налична в Google Play за Android, но не и за iOS, уточнява Fortune. Потребителите, които имат инсталиран Android Pay на устройството си, ще получат автоматично новото приложение следващия път, когато актуализира софтуера си. 
Коментари: 0