Готвят протест заради тапите на Северната скоростна тангента

Подлез застрашава живота им

Готвят протест заради тапите на Северната скоростна тангента

Софиянци от северната част на столицата подготвят протести заради задръстванията, които създава новоизградената Северна скоростна тангента.

Гражданите, които минават ежедневно през новата транспортна връзка между кварталите „Требич“ и „Илиянци“, казват, че се страхуват за живота си. Причината е опасен подлез, през който преминават тирове и камиони, но за да стигнат до него, навлизат в насрещното платно. Така застрашават безопасността на останалите участници в движението.

Шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров поясни пред Нова телевизия, че проектът не е изпълнен в пълния обхват и това не е подлезът, през който трябва да минават тежкотоварните автомобили.

Той и главният архитект на София заявиха, че се е търсело възможно най-бързо разрешение на проблемите, които създава новият път.

Засегнатите граждани обаче ще поставят срокове на властите по време на събрание в Нови Искър в четвъртък. Ако те не бъдат спазени, хората са готови на мащабни протести, включително спиране на движението.

Коментари: 0