Gucci забранява естествената кожа от 2018 г.

Марката вече няма да използва никакъв тип животинска козина, включително норка, лисица, заек или каракул

Gucci забранява естествената кожа от 2018 г.
6752 ~ 1 мин. четене

Модният гигант Gucci се ангажира да спре да използва естествена кожа от следващата година, започвайки още с колекция пролет-лято 2018. Това съобщи президентът на италианската луксозна марка и главен изпълнителен директор, Марко Бизари по време на лекция в Лондонския колеж по мода.

Марката вече няма да използва никакъв тип животинска козина, включително норка, лисица, заек или каракул (порода овце).

„Да е социално отговорна, е една от основните ценности на Gucci и ние ще продължаваме да се стремим да работим по-добре за околната среда и животните”, казва той.

По думите на Бизари промяната идва отчасти благодарение на творческия директор на Gucci, Алесандро Микеле, който се присъедини към компанията през 2015 г.

Като част от промяната Gucci ще се присъедини към Fur-Free alliance. Това е група от международни организации, които провеждат кампании за хуманно отношение към животните и насърчават алтернативите на кожата да се използват от модната индустрия.

„От десетилетия животните в кожухарската промишленост са подлагани на интензивна жестокост, прекарвайки целия си живот в мизерни, мръсни клетки. Новата политика на Gucci да не използва животинска кожа е промяна, която цялата луксозна модна индустрия трябва да последва”, коментира председателя на Алианса Джон Виндин.

Gucci не е първата модна къща, която реши да спре да използва естествена кожа. Сред най-известните марки, които вече направиха това, са - Armani, Calvin Klein, Ralph Lauren, Hugo Boss и Vivienne Westwood.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg