Хиляди хора изпратиха Стивън Хокинг в Кеймбридж

Прахът на великия учен ще бъде положен през юни в Уестминстърското абатство

Хиляди хора изпратиха Стивън Хокинг в Кеймбридж

Снимка: БТА

Хиляди хора се събраха днес да отдадат почит и да изпратят в последния му път световноизвестния британски физик Стивън Хокинг, предадоха световните медии. 

Погребението на британският учен бе в Кеймбридж, където той прекара по-голямата част от живота си. В негова чест камбаната на църквата удари 76 пъти, по веднъж за всяка една година от живота на Стивън Хокинг.

Близките му избраха църквата "Света Мария Велика" на престижния университет в Кеймбридж за последно сбогом с великия учен.

Дъщерята на проф. Хокинг Луси (на снимката), както и двамата му сина Робърт и Тим смятат, че работата и животът на техния баща означава много, както за религиозните, така и за нерелигиозни хора по света. 

Актьорът Еди Редмейн, който изигра ролята на професора в биографичната драма "Теория за всичко" през 2014 г., е един от седемте души, които произнесоха реч в памет на Стивън Хокинг. 

Сред останалите са големият му син Робърт, физичката проф. Фей Доукър и кралският астроном лорд Мартин Рийс. 

Прахът на великия учен ще бъде положен през юни в Уестминстърското абатство, в близост до гроба на Исак Нютон.

Припомняме, че Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст в дома си в Кеймбридж на 14 март. Почти през целия си живот той бе прикован към инвалиден стол и неспособен да говори без своя синтезатор. Въпреки това Хокинг стана един от най-великите и вдъхновяващи учени в света със своите открития за Вселената.
Коментари: 0