Храната на Ким Чен Ун се изследва под микроскоп

Плодовете и зеленчуците за лидера се отглеждат в специална градина

Храната на Ким Чен Ун се изследва под микроскоп

Плодовете и зеленчуците, които севернокорейският лидер и семейството му консумират, са подлагани на стриктен контрол, пише Daily NK. Говори  се, че Ким Чен Ун до толкова се страхува да не бъде отровен, че дори всяко листо маруля бива изследвано под микроскоп.

Внимателно подбраните зеленчуци минават щателен преглед за качество и вредни вещества.  Микроскопи се използват за откриване на микроби и токсини. След това се предават за детайлна инспекция преди да бъдат категоризирани като „продукти от 8 или 9 клас”. Такива продукти са предназначени специално за Ким Чун Ун и неговото семейство.

Плодовете и зеленчуците за лидера се отглеждат в специална градина, известна под името „6.17”. Тя е била създадена през 80-те години на XX век. Намира се в планината и се простира на площ от 6 хектара.

Градинарите са само хора с добър “songbun” (политически и семеен статус и лоялност към лидера) и обикновено са необвързани 20-годишни младежи, съобщава източник на Daily NK. Те прекарват по няколко минути на едно единствено листо маруля. 

Коментари: 0