Huawei представи серията Mate 10

Те са с Kirin 970, първият смартфон процесор в света с изкуствен интелект

Huawei представи серията Mate 10
3875 ~ 4 мин. четене

По време на изложението IFA в Берлин Huawei Consumer Business Group представи първия мобилен чипсет, базиран на изкуствен интелект, Kirin 970. Днес в Мюнхен Huawei анонсира серията HUAWEI Mate 10, която отваря вратите към нова ера на изкуствения интелект в мобилните технологии. 

HUAWEI Mate 10, HUAWEI Mate 10 Pro и PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 10 са революционни, базирани на изкуствен интелект устройства, които комбинират иновативен хардуер, чипсет Kirin 970 и EMUI 8.0. Серията HUAWEI Mate 10 продължава традицията на изключителна производителност и дълъг живот на батерията, и идва с нова Leica Dual Camera технология.

„С навлизането в ерата на интелигентността, изкуственият интелект вече не е някакво отнесено понятие, а нещо, което се вплита в ежеднения ни живот. Изкуственият интелект може да обогати потребителското изживяване, да предостави ценни услуги и да повиши производителността на продуктите“, са думите на Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group. „В серията HUAWEI Mate 10 въвеждаме първия мобилен изчислителен блок с AI архитектура на невронна мрежа, с което откриваме новата ера на интелигентните смартфони.“

Ключовите характеристики на моделите от серията Mate 10 включват:

·         Kirin 970, първият смартфон процесор в света с изкуствен интелект (AI), базиран на архитектура на невронна мрежа (Neural Network Processing Unit - NPU);

·         Тяло с 3D Glass дизайн и Huawei FullView дисплей, с почти невидима рамка и поддръжка на технологията HDR10 за изпълнени с живот и яркост цветове;

·         HUAWEI SuperCharge технология, с TÜV Safety сертификат за безопасно зареждане на батерията с капацитет от 4000 mAh и базирано на изкуствен интелект управление на разхода;

·         Нова Leica Dual Camera със SUMMILUX-H обективи, и двата с бленда f/1.6, която предлага интелигентна фотография, включваща базирано на изкуствен интелект разпознаване на сцената и обекта в кадър, както и базиран на изкуствен интелект „боке“ ефект;

·         Изцяло нов, опростен EMUI 8.0, базиран на Android Android™ 8.0.

Huawei Mate 10 и Mate 10 Pro са първите устройства, захранвани от новия процесор Kirin 970, който използва базирана на изкуствен интелект архитектура за постигане на чувствително по-висока скорост на работа на смартфона и по-персонализирано изживяване за потребителя. Kirin 970 се произвежда по високотехнологичен TSMC 10nm процес и е изграден от три звена - осемядрен централен процесор ARM Cortex, първия на пазара Mali G72 12-ядрен графичен процесор (GPU) и първият работещ като самообучаваща се невронна мрежа процесор (NPU), разработен специално за мобилни устройства. Kirin 970 разполага още с нов двоен ISP процесор (Image Signal Processor), който осигурява и базирана на изкуствен интелект фотография.


Специализираният NPU, комбиниран с иновативната мобилна изчислителна архитектура HiAI на Huawei, водят до 25 пъти по-висока производителност и 50 пъти по-висока енергийна ефективност при изпълнението на задачи, свързани с изкуствен интелект, от Kirin 970 в сравнение с 4-те ядра на  Cortex-A73. Така серията HUAWEI Mate 10 става и най-бързата в света, поддържаща свръхбърза LTE свързаност и скорости на сваляне на данни. Устройството предлага още двойна 4G SIM поддръжка (и двата SIM слота поддържат 4G) и  двойна VoLTE свързаност.

Чрез съчетаването на индивидуална и колективна интелигентност в базирана на изкуствен интелект система, интегрирана в самото устройство, новата серия Mate 10 отговаря на въпроси на потребителите в реално време, осъществява разпознаване на типа сцена и обектите при снимане, и може да прави бърз превод от чужд език. Освен това, Kirin 970 е отворена за трети страни, базирана на изкуствен интелект платформа, което дава възможност на всеки разработчик да даде воля на въображението си и да създава нови, базирани на изкуствен интелект приложения.  Това разширява неимоверно потенциала на Huawei за постоянно обогатяване на целия спектър от достъпни от телефона услуги и решения.

С най-новия FullView Display на Huawei, Mate 10 предлага невероятен 5.9-инчов дисплей със съотношение на страните16:9, едва забележима рамка и технология HDR10 за живи и ярки цветове. 6-инчовият Huawei Mate 10 Pro разполага с 18:9 OLED дисплей с отлично съотношение на екрана към тялото на телефона, и HDR10 възпроизвеждане на видео с висок динамичен контраст.

Иконичните нови Mate устройства имат 3G Glass корпус, с красива и симетрична за четирите им страни извивка за ергономичен захват. Силно отразяваща светлината лента на гърба поставя акцент върху новата двойна камера, съвместно разработена с Leica.

HUAWEI Mate 10 Pro е IP67 водо- и прахо-устойчив.


Huawei отново си сътрудничи с Leica при създаването на двойния обектив на Mate 10 и Mate 10 Pro. Камерата комбинира 12-мегапикселов цветен и 20-мегапикселов монохромен сензор, оптична стабилизация на картината (OIS), двойка обективи с най-голямата в света бленда f/1.6, и използване на изкуствен интелект при „боке“ ефекта и цифровото приближение. Базираното на изкуствен интелект разпознаване на сцената и обекта при снимане води до автоматично интелигентно избиране на най-подходящите настройки на камерата, която използва изкуствен интелект както в цифровото приближение, така и в разпознаването и проследяването на движещи се обекти за по-ясни портрети и снимки с по-висока острота.  

HUAWEI Mate 10 и Mate 10 Pro идват с 4000 mAh батерия с висока плътност и интелигентна система за управление на разхода, която разбира поведението на потребителя и преразпределя ресурсите така, че да удължи максимално времето за автономна работа. Батерията поддържа бързо зареждане на нисък волтаж от 4.5V / 5A, при което устройството се зарежда от 1 до 58% в рамките на 30 минути. HUAWEI SuperCharge е първата в света технология за бързо зареждане, получила сертификат TÜV Fast-Charge Safety, който гарантира пълна безопасост на целия процес.

Huawei Mate 10 и Mate 10 Pro идват и с най-новия EMUI 8.0, захранван от Android™ 8.0. Той включва AI Engine, за да оползотвори максимално мощта на Kirin 970. Базирана на изкуствен интелект функция осигурява по-бърз и точен превод в реално време за гладка и приятна комуникация между хора, говорещи на различни езици. Налице е иновативна фунция за свързване на устройствата от Huawei Mate 10 серията към по-голям екран, при което дисплеят на смартфона се клонира директно на големия екран или устройството използа по-големия екран като втори PC дисплей. 

Huawei Mate 10 и Mate 10 Pro ще бъдат пуснати в продажба съответно за 699 и 799 долара, първият в края на октомври, а вторият - в средата на ноември 2017 г.Подкрепи Economic.bg