И шестте деца на Рупърт Мърдок ще са милиардери след сделката Disney-Fox

Един от синовете ще поеме семейната компания

И шестте деца на Рупърт Мърдок ще са милиардери след сделката Disney-Fox

Рупърт Мърдок

Снимка: Wikipedia

Сделката на Disney с 21st Century Fox за 71 милиарда долара ще превърне шестте деца на Рупърт Мърдок в милиардери.

Disney пое по-голямата част от активите на Fox в сливането на стойност 71 млрд. долара, което получи зелена светлина от акционерите през юни 2018 г. и беше финализирано тази седмица.

Десет милиарда долара приходи от сделката ще бъдат разпределени между шестте деца на Мърдок - Прудънс, Елизабет, Лаклан, Джеймс, Грейс Хелън и Клои - превръщайки ги в милиардери, според индекса Bloomberg Billionaires.

Нетното богатство на самия Мърдок се очаква да спадне от 19,3 млрд. долара до 7,3 млрд. долара като част от преструктурирането на семейното богатство, съобщава Bloomberg.

Сделката с Disney оставя Fox News и Fox Sports в по-умалената вече Fox Corporation, която започна да се търгува във вторник.

Лаклан, син на Мърдок от втория му брак, ще стане новият главен изпълнителен директор на Fox Corporation, а Рупърт Мърдок ще е  съпредседател. 

Другият син Джеймс досега заемаше различни висши длъжности в империята на Мърдок, но сега изглежда тръгва по собствен път, след като създаде инвестиционен фонд по-рано тази година, докато беше в борда на Tesla.

През 2011 г. Елизабет продаде продуцентската си компания, специализирана в риалити телевизия, на баща си за 670 млн. долара, и сега отговаря за творческата и продуцентска част.

Прудънс, единственото дете на Рупърт Мърдок от първия му брак, работи в медиите, и се смята, че Лаклан, Джеймс или Елизабет странят от нея, пише "Бизнесинсайдър".

Двете деца на Рупърт от третия му брак, Грейс и Клои, са съответно на 18 и 16 години.
Коментари: 0