IKEA прави кюфтенца без месо
Те ще бъдат пуснати тестово в някои обекти от февруари 2020 г.
~ 1 мин.
Шведската мебелна верига IKEA също иска да се включи в набиращата тенденция за използване на растителни протеини. Компанията, известна и със своите шведски кюфтета, работи върху нова версия на храната, която "изглежда и има вкус на месо, но се произвежда от алтернативни протеини на растителна основа", се казва в нейно съобщение.
Веригата иска да продава кюфтета на растителна основа във всичките си ресторанти по целия свят.
Търсенето на растителни алтернативи е набираща скорост тенденция, тъй като потребителите се стремят към по-здравословно хранене и намаляване на екологичния отпечатък.
IKEA заяви, че провежда тестове и разработва прототипи с различни потенциални партньори и все още не е решила с кой доставчик ще работи. Търговецът планира да започне тестване на новия продукт на определени пазари през февруари 2020 г.
Веригата иска да продава кюфтета на растителна основа във всичките си ресторанти по целия свят.
Търсенето на растителни алтернативи е набираща скорост тенденция, тъй като потребителите се стремят към по-здравословно хранене и намаляване на екологичния отпечатък.
IKEA заяви, че провежда тестове и разработва прототипи с различни потенциални партньори и все още не е решила с кой доставчик ще работи. Търговецът планира да започне тестване на новия продукт на определени пазари през февруари 2020 г.
Понастоящем IKEA предлага местни ястия с растителни протеини като съставка на няколко пазара. Новият елемент от менюто ще бъде петият нов вид кюфтета, сервирани в ресторантите на веригата, заедно с класическите кюфтета, зеленчуковите кюфтета, пиле, сьомга и треска.
Новото кюфте без месо ще струва приблизително колкото класическото кюфте.