Индексите се понижиха рязко след коментар за „рестарт“ на икономиката на САЩ

Nasdaq се понижи с 2%, слагайки край на шестдневни възходящи движения

Индексите се понижиха рязко след коментар за „рестарт“ на икономиката на САЩ

Снимка: БТА

660 ~ 2 мин. четене

Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи и други здравни служители обсъдиха със здравната комисия възобновяването на икономиката. Фаучи отбеляза, че ваксината ще бъде от съществено значение за спиране на разпространението на пандемията и предупреди, че ще трябва да премине известно време преди да е достъпна. Също така спомена, че бързото отваряне на щатите може да доведе до допълнителни „страдания и смърт“.

Американските индекси се понижиха рязко във вторник. Dow Jones се понижи с 457 пункта до ниво от 23 764, докато S&P спадна с 2% и достигна стойност от  2 870. Nasdaq Composite също се понижи с 2%, слагайки край на шестдневни възходящи движения. Златото отново се търгува над 1700 USD за тройунция.

Акценти днес                                                

Икономически данни – Великобритания

Днес в 09:00 часа българско време Великобритания ще публикува данни за БВП. Очакванията на анализаторите за първото тримесечие на 2020 е свиване в размер на 2.6%. Напомняме, че ограниченията на Острова във връзка с пандемията влязоха в сила на 23 март.

Инструмент на фокус - Spotify

След като достигна ниво на подкрепа, компанията успя да пробие и да се задържи над 200 периодната експоненциална средна. В момента цената на акциите се намира в зона на съпротива около 150 USD. Броят на клиентите, използващи музикалните стрийминг услуги на компанията, скочи с 31% на месечна база.

EUR/USD

Валутната двойка срещна подкрепа при ниво 1.0777. След като за втори път не успя да го пробие, цената се покачи до 200 ЕМА, от което последва рязък спад. Очакванията ни са негативното движение да продължи, след като линиите на бавния Стохастик се пресякоха, давайки ни сигнал за обрат в тренда.

US Natural Gas

Природният газ не успя да се задържи задълго над два долара. След като достигна цена от 2.1 USD, последва рязък спад, който успешно проби 100 периодната експоненциална средна. Суровината е на път да достигна ниво на подкрепа от предходни дъна около 1.65 USD. Пласирането на дълга позиция на това ниво е с добро взаимоотношение риск/печалба. Ако линиите на MACD успеят да се пресекат, ще получим сигнал за обрат в тренда.

US 30

Dow Jones успя да покрие голяма част от загубите си. Американският индекс достигна период на консолидация, след като образува лека дивергенция спрямо бавния Стохастик и не успя да пробие 100 ЕМА около психологическото ниво на съпротива от 25 000. През изминалия ден индексът спадна с 457 пункта, след като инвеститорите бяха притеснени от изказванията на д-р Фаучи за възможни нови вълни от пандемията.

Коментари: 0