\"Инерком\": Влизаме в надзора на ЧЕЗ само при финализиране на сделката

От компанията заявиха, че не са политически обвързани и не се ползвали с политически протекции

\

Гинка Върбакова

Предлаганата смяна на част от членовете на надзорните съвети на публичните компании ЧЕЗ Електро България и ЧЕЗ Разпределение България е под условие сделката да получи необходимите разрешения, които са предпоставки за нейното финализиране. Това се казва в изявление до медиите от "Инерком България".

Компанията на Гинка Върбакова не получи разрешение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да придобие активите на "ЧЕЗ България", но преди дни стана ясно, че са предвидени общи събрания на двете дъщерни дружества на енергийната компания и в дневния ред е предвидено представители на "Инерком" да влязат в Надзорния съвет.

Сделката между ЧЕЗ а.с. и Инерком следва законовите изисквания и е в съответствие с общоприетите европейски практики за подобни сделки, допълват от компанията на Върбакова.

Компетентни да се произнасят по сделката са само определените по закон български институции, като направят това в интерес на всички заинтересовани страни, и най-вече на българските граждани, допълват от там по повод изказвания на депутатът от БСП Елена Йончева.

"Инерком България" не е политически обвързана и не се ползва с политически протекции, казват още от компанията.

Коментари: 0