iPhone 7 ще бъде в България след две седмици

Telenor и Мтел ще предлагат устройството от 23 септември, а предварителното записване е от 16 септември

iPhone 7 ще бъде в България след две седмици
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Представените само преди два дни iPhone 7 и  iPhone 7 Plus ще бъдат налични в България от 23 септември. Това е датата, от която Telenor и Мтел ще предоставят двата модела на своите клиенти. Мобилните оператори потвърдиха тази информация за Economic.bg, но засега няма повече подробности, свързани с цени и условията, при които ще се продават устройствата.  Желаещите да се сдобият с последния модел на Apple могат да го поръчат от 16 септември на сайта на операторите. От Vivacom все още не са обявили дали също ще предлагат устройствата от посочената дата.

По време на официалното представяне на смартфона на 7 септември стана ясно, че има доста промени спрямо iPhone 6S. Визуално устройствата си приличат, но като технически характеристики седмата серия е значително по добра. Официално iPhone 7 е прахо- и водоустойчив, има 40% по-бърз процесор, батерията би трябвало да издържа по-дълго, а камерата с по-голяма резолюция – 12 MP. iPhone 7 Plus дори е снабден с две основни камери – една широкоъгълна и една телекамера.

Една от новостите е и липсата на класическия Home бутон. Той е заменен от сензорен, който различава нивото на натиск и дава повече възможности на потребителите. Друга иновация е и липсата на стандартния 3.5 мм жак за слушалки. Apple предпочита потребителите да използват безжична технология. Това предизвика критични коментари от феновете на марката, на които ще им се наложи да доплатят 159 долара, за да се сдобият с необходимите слушалки.

Добрата новина е, че паметта за съхранение на данни е увеличена двойно и вече няма модел с 16 GB – които са крайно недостатъчни за потребителите, тъй като те нямат възможност да използват външна памет. Дадена е възможност за избор между 32 и 256 GB, като цената е различна в зависимост от избора.
Коментари: 0