Испания обвинява и Роналдо в данъчни измами

Според службите той не е платил данъци за права върху снимки, приходите от които са отивали в сметка на Вирджинските острови

Испания обвинява и Роналдо в данъчни измами

Снимка: AS

1560 ~ 1 мин. четене
Данъчните служби на Испания смятат, че има достатъчно доказателства, на база на които да се повдигне обвинение на Кристиано Роналдо за данъчни измами. Според доклад, който испанското радио Cadena Ser твърди, че е виждал, звездата на Реал Мадрид не е платил данъци на стойност 8 млн. евро за платени права върху негови снимки, използвани в периода 2011 – 2014 г.

Според информацията тези документи вече са изпратени до прокуратурата, която трябва да прецени дали има достатъчно доказателства, на база на които да започне наказателно производство.

Според радио Cadena Ser Роналдо държал приходите от имиджовите си права в сметка на Вирджинските острови. През 2014 г. обаче, преди все още да е започнало разследване срещу него, той е уредил отношенията си и за същата финансова година е платил 6 млн. евро данъци в Испания.

Някои от разследващите смятат, че португалецът е трябвало да плати данъци и за предходните години. Защитниците на тезата, че Роналдо няма вина, посочват, че той е предоставил пълната документация около приходите си и че не е укрил информация.

В сряда Върховният съд на Испания потвърди присъдата на друга футболна звезда – аржентинецът Лионел Меси. Той е признат окончателно за виновен в укриване на данъци в размер на 4.1 млн. евро и бе осъден на 21 месеца затвор.
Подкрепи Economic.bg