12-ият безкешов магазин на Amazon ще приема и пари в брой

Amazon Go вече е в Ню Йорк, но обектът ще предлага и кешови плащания

12-ият безкешов магазин на Amazon ще приема и пари в брой
1060 ~ 1 мин. четене
Безкасов магазин Amazon Go отвори врати и в Ню Йорк във вторник. Той става 12-ият от веригата в САЩ, предлагащ на клиентите бързо безкешово пазаруване, с тази разлика, че клиентите все пак ще имат опция и за плащане в брой.

Решението да се въведе и кешово плащане идва, след като компанията се сблъска с остри критики, че Amazon Go дискриминират клиентите без банкови сметки. Според Федералната корпорация за гарантиране на влоговете 8.4 млн. домакинства, или приблизително 6.5% от всички домакинства в САЩ, не ползват банкиране към 2017 г.

Именно заради това някои щати и градове в страната ще обмислят забрана на безкешовите магазини. Масачузетс, Филаделфия и Ню Джърси поставиха изискване за приемане на пари в брой, а Ню Йорк и Сан Франциско също обмислят подобни мерки. Така през април Amazon каза, че ще добави допълнителни начини за плащане в бъдеще.

Магазините Amazon Go дават възможност на хората да пазаруват в обекта чрез използването на приложение, свързано с кредитна карта или акаунт в Amazon. В нюйоркския обект обаче ще има и служители, които ще упътват клиентите, желаещи да платят в брой.
Коментари: 0