„Изнесли сме 53 тона кисели краставички за Русия“

Владислав Горанов, кандидат-депутат от ГЕРБ

„Изнесли сме 53 тона кисели краставички за Русия“
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
„Имаме изнесени 53 тона кисели краставички за Русия. Това каза пред Nova Владислав Горанов, финансов министър във второто правителство на Бойко Борисов. Така той отговори на твърдението на лидера на БСП Корнелия Нинова, която ден по-рано заяви в телевизионния ефир, че България не може да изнася кисели краставици заради наложени санкции върху Русия.

„Защо на България е забранено да си продава киселите краставички в Русия, а "Мерцедес" през миналата седмица откри фабрика в Русия? Докога в Европа ще се гледа на България като втора ръка хора? Санкциите срещу Русия забраняват стокообмен в Русия", каза Нинова във вторник.

Горанов обаче обясни, че всъщност Европейският съюз не е налагал подобни санкции на Русия. „Има санкции само срещу определени руски фирми и руски граждани“, каза Горанов. Самата Руска федерация наложи котра -санкции на държавите от ЕС, с които всъщност забраняват вноса на определени земедеслки стоки, но сред тях не са консервите.

Владислав Горанов коментира и идеята да се позволи „Европа на две скорости“. Само от българите зависи в коя скорост ще се движи в ЕС. Зависи доколко една държава иска да се интегрира в ЕС, или не“, каза той.

Според него след изборите БСП  ДПС отново ще се коалират и ще направят правителство, както се случи през 2013 г. „БСП ще легитимира ДПС в управлението с един елегантен ход след 20 дни. Ще управляват пак с ДПС“, добави Горанов.
Коментари: 0