Изпълнителният директор на Ferrari подаде оставка

Луис Камилери обяви, че се оттегля и от поста си на председател на Philip Morris International

Изпълнителният директор на Ferrari подаде оставка

Снимка: Pixabay

2213 ~ 1 мин. четене

Изпълнителният директор на Ferrari Луис Камилери напуска поста си. Неговите задължения временно ще бъдат поети от президента на компанията Джон Елкан, а решение за назначение на нов човек на длъжността ще бъде взето по-късно от съвета на директорите, съобщава Bloomberg.

65-годишният Камилери беше хоспитализиран заради COVID-19 и в момента се възстановява от болестта в дома си. Това обаче не е основната причина за оставката, казват приближени до него.  

Той стана изпълнителен директор на Ferrari през юли 2018 г., малко преди смъртта на Серджо Маркионе. Джон Елкан тогава зае поста президент. С името на 65-годишния италиантец се свързва привличането на Шарл Льоклер за сметка на ветерана Кими Райконен.

Луис Камилери обяви, че се оттегля и от поста си на председател на Philip Morris International.

Изненадващата му оставка идва в труден момент за компанията, защото заради пандемията продажбите на автомобилите значително са намалели. Очаква се излизането на Камилери от бизнеса да окаже натиск върху акциите на Ferrari,.

Човекът, който ще заеме неговия пост, ще „обуе големи обувки“, казват експерти. Според тях пред компанията в момента стои предизвикателството дали ще се справи с поставените цели за рентабилност до 2022 г., както и пускането на нови модели, включително SUV PuroSangue и преминаване към производството на екологични коли.

Постът, който Камилери заемаше във Filip Morris International, ще бъде поет от изпълнителния директор на тютюневата компания Андре Каланцопулос.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg