Mеrcedes изтегля 1 млн. автомобила заради дефект

Изтеглянето ще започне през юли, няма данни за жертви и пострадали

Mеrcedes изтегля 1 млн. автомобила заради дефект

Германският автомобилен производител Daimler ще изтегли близо 1 милион автомобила Mеrcedes от пазара, заради опасен дефект в стартера. Компанията беше принудена да извърши изтеглянето на колите след 51 установени случая на пожар.

Проблемът е наблюдаван сред почти всички класове на марката, произведени през последните две години. Още при запалване на автомобила се стига до прегряване до толкова, че да се подпали. До този момент няма данни за жертви и пострадали при установените случаи, 30 от които са в САЩ. От компанията съобщават, че знаят за проблема и работят по отстраняването му, цитирани от Reuters.

Изтеглянето ще започне в САЩ през юли, когато бъдат налице необходимите части. Там ще бъдат изтеглени 307 629 коли. Великобритания съобщи, че от нейния пазар ще бъдат изтеглени 75 хил. автомобила. Друг много голям пазар на Mеrcedes е Китай, но не е ясно колко коли там са засегнати.

"Всички засегнати превозни средства няма да се продават, докато не бъдат оборудвани с допълнителен предпазител," заяви говорител на компанията. 

Коментари: 0