Изявлението на ФЕД бе причина за загубите на зелените пари

Британската централна банка остави лихвения процент без промяна

Изявлението на ФЕД бе причина за загубите на зелените пари
3638 ~ 1 мин. четене

Търговията на валутните пазари миналата седмица продължи да бъде изключително динамична, като натискът върху щатския долар се засили. Причина за загубите на зелените пари беше изявлението на Федералната комисия по отворените пазари в сряда, от което стана ясно, че централната банка на САЩ има намерение да направи само 2 повишения на лихвения процент, вместо първоначално планираните 4.

В резултат щатската валута поевтиня спрямо останалите си търговски партньори, като най- големи бяха загубите и спрямо стоковите валути, които получиха допълнителна подкрепа от поскъпването на петрола.

Британският паунд пък получи подкрепа от своята централна банка, която остави лихвения процент без промяна и дори заяви, че е по- вероятно да има повишение, отколкото понижение.

Пазарният фокус през настоящата седмица ще бъде съсредоточен върху изявлението на председателя на Австралийската централна банка Глен Стивънс, данните за търговския баланс на Нова Зеландия и данните за продажби на дълготрайни стоки в САЩ.

Подкрепи Economic.bg