Jay Z стартира отново сайта си за музика

“Tidal” получава подкрепата на Kanye West, Madonna, Nicki Minaj, Daft Punk и други световноизвестни музиканти

Jay Z стартира отново сайта си за музика
368 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Гатев

Jay Z ще пусне отново в действие обновения си сайт за онлайн стрийминг на музика. Още миналата година той купува “Tidal” за сумата от 56 млн. долара. Шведската компания позволява на клиентите си да слушат музика онлайн от компютрите и мобилните си устройства, но за разлика от конкурента си “Spotify”, няма опция за безплатно слушане.

След придобиването на компанията, Jay Z се среща с голям брой известни музиканти като Beyonce, Kanye West, Daft Punk, Madonna, Rihanna, Nicki Minaj, Jack White, Chris Martin ( Coldplay ), с които да обсъди визията на сайта. Всеки от тях сменя профилната си снимка в Twitter със светло синя такава, която показва подкрепа за музикалната платформа.

“Tidal” цели да се различи от конкурентите си с предлагането на значително по-високо качество на музика. В интернет страницата си, компанията описва себе си като „първия сайт за музика и видео онлайн, който предлага възможно най-доброто качество на звук, както и на музикално видео.” Платформата предлага на клиентите си изключително разнообразие от съдържание на музика, статии и интервюта с музиканти.

Jay Z не за първи път експериментира с подобна платформа. В партньорство със Samsung през 2013 г., рапърът пуска новия си албум безплатно за всички собственици на телефони Samsung, само ако изтеглят промоционално приложение.
Коментари: 0