Борисов даде 5-и заместник на Порожанов

Според земеделския министър така ще се решат проблемите на биопроизводителите

Борисов даде 5-и заместник на Порожанов

Снимка: Economic.bg/ Архив

1204 ~ 1 мин. четене

Министерският съвет прие промени в Устройствения правилник на Министерството на земеделието, храните и горите, с които увеличава броя на зам.-министрите. Така министър Румен Порожанов ще има общо петима заместници, а допълнителната бройка, според него, ще реши наболелите проблеми в биоземеделието.

Новият зам.-министър ще отговаря за ефективното изпълнение на държавната политика в растениевъдството, биологичното земеделие и политиката на качество. Това ще доведе до значително засилване на партньорството с бизнеса и неправителствените организации в сектора на зеленчуци, овощарство, биологично производство, тютюн и розопроизводство, са мотивите на кабинета, се казва в мотивите към решението на кабинета.

Също така, според министър Порожанов, с назначаването на новия зам.-министър "ще се спомогне за популяризиране на ползите за производителите и потребителите на този вид продукти и храни". 

Припомняме, че назначаването на ресорен зам.-министър става по настояване на производители от бранша. В началото на април биопроизводителите започнаха протести срещу Порожанов и дори поискаха оставката му. Те се оплакват, че за разлика от зърнопроизводителите, които всяка година получават субсидиите си все по-рано, към тях плащанията се бавят, а изискванията растат. Наложи се намесата на премиера Бойко Борисов, а като решение на проблемите бе определено назначаването на петия заместник.

Коментари: 0