Къде ще почиват руснаците през лято 2018

България вече не е сред Топ 5 на дестинациите за сезона

Къде ще почиват руснаците през лято 2018

Снимка: Pixabay

Търсенето на екскурзии до Турция през летния сезон е нараснало от редица руски туроператори в сравнение с миналата година, заяви пресконференция изпълнителният директор на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР) Мая Ломидзе.

„Някои туроператори показаха невиждан ръст на търсенията за Турция - увеличението до два пъти в сравнение с миналата година”, добави тя, цитирана от ТАСС.

По данни на АТОР, топ 5 на летните туристически дестинации сред руснаците през следващия летен сезон оглавява Турция, тази година сред предпочитаните са и Сочи, Гърция, Тунис и Испания. България остава сред най-популярните, но вече не влиза в челната петица. Други места, на които руснаците са решили да почиват тази година са Италия и Тайланд.

Според Ломидзе руснаците не изпитват затруднения при получаването на шенгенски визи. „Няма ограничения, не виждаме динамика на нарастващи откази от визи.” В същото време, трудностите при получаването на американски визи принуждават АТОР да предвиди намаляване на туристическия поток от Русия към Съединените щати.

Търсенето на екскурзии на руски граждани до Великобритания е намаляло с 10% на фона на трудната политическа ситуация между страните. „Очакваше се, че рязкото влошаване ще се отрази на туризма, но засега спадът в търсенето е около 10%”, каза Мая Ломидзе.

Коментари: 0