Как щеше да се казва Tesla, ако не беше купила правата за името си

Над 10 години са били необходими за придобиването на интернет адреса

Как щеше да се казва Tesla, ако не беше купила правата за името си

Снимка: Pixabay

Tesla щеше да се казва по различен начин днес - с име, което днес използва неин конкурент, ако компанията не беше успяла да си купи правата върху името "Тесла". Това разкри основателят на автомобилния производител Илон Мъск в Twitter.

Той обясни, че алтернативното име на фирмата му за електрически коли е било Faradayе, по-късно използвано от друг стартъп за електрически автомобили - Faraday Future, създадена през 2014 г.

Ето и историята на името Tesla - "Не ние сме измислили името Tesla Motors. Купихме марката от Брад Стюарт за 75 000 долара в края на 2004 г. Той първоначално го е купил и регистрирал като търговска марка през 1994 година. Нашето алтернативно име беше Faraday, което беше използвано от конкурент няколко години по-късно ", казва Мъск.

Предприемачът поясни също, че производителят на автомобили е трябвало да изчака повече от 10 години и да плати 11 милиона долара, за да закупи домейна за сайта си Tesla.com. Tesla преди това е използвала "Teslamotors.com" като свой уеб адрес.

"Купуването на Tesla.com отне една десетилетие, $11 млн. и невероятни усилия." "Не харесвахме teslamotors.com, дори когато правехме само автомобили", каза той.

Tesla е кръстена на сръбско-американския инженер и физик Никола Тесла, чиито изобретения и открития в сферата на електричеството и магнетизма правят възможно създаването на мотор с променлив ток, използван в много електрически превозни средства.
Коментари: 0