Канадската Velocity ще търси двойно повече злато в България

Изминалата година бе най-продуктивната за компанията, която привлече почти 15 млн. долара инвестиции

Канадската Velocity ще търси двойно повече злато в България

Снимка: Velocity Minerals

3158 ~ 1 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Канадската компания за добив на полезни изкопаеми Velocity Minerals заяви, че планира да завърши до 50 000 метра проучвателни сондажи по своите проекти в България през 2021 г. Това е двойно увеличение спрямо извършените през миналата година дейности.

Velocity активно извършва сондажи в находищата „Розино“, „Обичник“ и „Македонци“ в България и ще работи с пет платформи в обектите от началото на февруари. Пробиването в злато-медното находище „Иглика“ се планира да започне през второто тримесечие на 2021 г. след завършване на допълнително проучване на повърхността.

„2020 г. беше най-продуктивната ни година, откакто компанията започна първата си програма за проучване на златния проект „Розино“ през 2017 г.“, каза Кийт Хендерсън, президент и главен изпълнителен директор на Velocity. „В допълнение към завършването на предварителното проучване на възможностите за реализация в Розино, пробиването на над 22 500 м и откриването на нови зони на минерализация на златото, компанията привлече почти 15 млн. долара инвестиции.“

Vеlосіtу Міnеrаlѕ e ĸoмпaния зa пpoyчвaнe и добив нa злaтo, фoĸycиpaнa въpxy Изтoчнa Eвpoпa. Tя e мaжopитapeн coбcтвeниĸ нa ĸoмпaниятa, ĸoнтpoлиpaщa злaтнoтo нaxoдищe „Poзинo“, и cи пapтниpa c „Гopyбco-Kъpджaли“ пo paзpaбoтвaнeтo нa златните проекти „Седефче“, „Обичник“ и „Македонци“. Впоследствие тя придоби и 100% от златодобивния проект „Иглика“, разположен в югоизточната част на страната, в общините Болярово и Елхово.

Припомняме, че миналата година Dundee Precious Metals инвестира, за да стане акционер с 9.99% в канадската Velocity с право да номинира един член на Борда при бъдещо увеличение до 15% собственост.

Подкрепи Economic.bg