Канкун – раят на Карибите

Курортът е известен с пурпурните си плажове

Канкун – раят на Карибите
4913 ~ 2 мин. четене

Има предостатъчно причини човек да посети Канкун и то по всяко време на годината. Това е един прекрасен и сравнително малък град, който се намира на карибското крайбрежие в Мексико на 1700 км от столицата Мексико. През последните години Канкун се превърна във все по-популярен курорт, но все пак можете да си намерите спокойни и уединени местенца, ако предпочитате това.

Ако планирате почивка, трябва да знаете, че климатът е тропически, мек и влажен. Температурите се регулират от морския бриз и в зависимост от сезона максималните достигат 26 градуса през януари и 32 градуса през юли и август. И през нощта е топло, като температурите варират между 18 градуса и 25 градуса. Сезонът на тропическите бури е от май до декември, а най-влажният месец е септември.

Плажовете са най-известната забележителност в района и определено има защо там да се стичат хиляди туристи всяка година. Освен да се излежавате на плажа, можете да се отдадете и на гмуркане, джет ски, или плажен волейбол. В Канкун има плажове както за онези, които нямат против шумните компании, така и за любителите на по-спокойната почивка. Ако сте сред вторите, насочете се към Playa Tortugas или Playa Delfines, които са чудесна алтернатива за прекарването на приятен и спокоен ден на плажа.

Ако обичате историята няма да останете разочаровани от Канкун. Районът в и около курорта може да ви предложи разнообразни исторически забележителности. Там има много руини, останали от цивилизацията на маите, като например El Rey. Най-известните руини, Chichén Itzá и Tulum, също са лесно достъпни и можете да си направите много интересна еднодневна екскурзия, ако имате желание да ги посетите.

Местният див живот всъщност е доста разнообразен и успява да устои на усиления напор на индустрията и тълпите хора. Край руините на El Rey ще срещнете диви игуани, а ако имате късмет, във водите можете да видите някоя лимонова акула или костенурка. Кораловите рифове са една от причините Канкун да зарадва любителите на природата и гмуркачите. 

В Канкун можете да останете доволни и ако сте любители на по-скромните хотели, и ако предпочитате по-луксозна почивка с всички екстри. Курортът може да ви предложи по нещо и в двата случая. Тук има многобройни четири- и петзвездни хотели, които се намират на първа линия на плажа и където ще получите кралско обслужване. Също така, в курорта има разнообразни гурме ресторанти и спа центрове.

Коментари: 0