„Карлсберг\" построи пречиствателна станция в Благоевград

Приоритет за компанията е опазването на околната среда

„Карлсберг\
1856 ~ 2 мин. четене
Автор: Владимир Симеонов
„Карлсберг България” откри в четвъртък пречиствателната станция за отпадни води в благоевградската пивоварна „Пиринско пиво”, предаде Kmeta.bg. Инвестицията в модерното технологично съоръжение е в размер на 5 млн. лв.

„Тази нова придобивка е част от нашата дългосрочна стратегия да се грижим за околната среда. Продължаваме нашата „Зелена линия”, за да сме екологичен фактор и няма да спрем да инвестираме в тази посока“, заяви Деян Беко, главен изпълнителен директор на „Карлсберг България”. Той добави, че компанията подкрепя екологични инициативи в парковете „Рила” и „Пирин” и няма да бъде спряна кампанията „Реновирай градинката в квартала”.

По думите на Беко от началото на тази година марката „Пиринско” е с дял от 17.2% на пазара, което я прави бирен бранд №1.

Ненад Яковлевич, вицепрезидент „Производство”, сподели, че високите стандарти на „Карлсберг” са съобразени с местния пазар и благодари на ръководството на община Благоевград за разбирането и подкрепата на дейността на пивоварната.

Приоритет за компанията е опазването на околната среда, а неин ангажимент е намаляването на потреблението на вода и електрическа енергия. В момента се проектира такава пречиствателна станция и в Шумен, която трябва да е готова през 2019 г.

„Тази станция в Благоевград е наша технологична гордост, става въпрос за биологично третиране на отпадните води чрез естествена циркулация. За да се намали неприятната миризма, сме инвестирали в необходимите съоръжения, поставен е и био филтър”, разкри Иванка Перич, директор „Производство” на компанията.

На откриването на пречиствателната станция присъстваха областният управител Бисер Михайлов и заместник-кметовете на общината – Христина Шопова и Янко Янков. „Поздравявам инвеститорите от името на кмета Атанас Камбитов. Това модерно съоръжение е доказателство, че „Карлсбер” следва зелена линия в своето производство. Ползите са много от експлоатацията на пречиствателната станция. Дано това е пример и за другите фирми в региона да инвестират в екология”, каза зам.-кметът Янков.
Подкрепи Economic.bg