Каролев: Напускам, ако няма резултат от работата ми

Според икономиста в Реформаторския блок има скрита лидерска война

Каролев: Напускам, ако няма резултат от работата ми

Снимка: Eleven

164 ~ 1 мин. четене
"Ако в рамките на 6 месеца не виждам резултат от работата си, ще напусна”. Това заяви Владимир Каролев пред Нова тв тази сутрин в коментар за назначението си като съветник на министъра на икономиката Божидар Лукарски. 

Икономистът обяви, че ще дарява заплатата си от министерството за благотворителност.

"Има два начина за правене на политики. Аз използвам единия, а именно да говориш публично за политика и да имаш трибуна. Другият начин е да участваш в парламента, което можех да направя, защото ми беше предложено още на 30 години. Тогава предпочетох да уча. Сега имам възможност да предлагам политики на министър и неговите заместници и да се опитам те да станат реалност”, обясни избора си икономистът.  Сред секторите, в които ще работи за реформиране, той посочи водоснабдяването.

"В Реформаторския блок продължава да има скрита лидерска война. За съжаление тя идва предимно от страна на ДСБ. Именно те казаха, че Лукарски не става за министър. Това е, защото не се знае дали той няма да се кандидатира за председател на РБ”, обясни Владимир Каролев. 

По думите на икономиста Лукарски има много професионален опит зад гърба си и затова го подкрепя. "За да си министър, трябва да притежаваш три неща – да си отворен за съвети, да целиш дългосрочни политики и да не си повярваш. От срещите ми с Лукарски съм оптимист, че има шанс той да бъде един успешен министър", заяви Каролев.
Подкрепи Economic.bg