Картофите на Путин се конкурират с крилцата на Обама

Huffington Post сравни менютата на любимите ресторанти на двамата президенти в Санкт Петербург и Лос Анджелис

Геополитика на вкусовете

Картофите на Путин се конкурират с крилцата на Обама
3935 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Празничните картофи на руския президент Владимир Путин „се сблъскаха челно“ с пилешкото върху  вафли на американския му колега Барак Обама.

Сравнителният репортаж е на щатския сайт The Huffington Post, който реши да дегустира от любимите ястия в празничните менюта на лидерите на РФ и САЩ - с проучването им се зае кореспондентът на медията Ана Гарсия. За целта авторката на статията специално е посетила любимите ресторанти на двамата световни лидери, които напоследък се борят за рейтинг не само в гласуването на американското списание Time.


Путин е празнувал рождения си ден в ресторанта „Подворие“ в Пушкин край родния му Санкт Петербург – градчето е известно като Царское село, някогашната лятна резиденция на руските императори. Обама пък си е празнувал рождения ден в ресторанта Roscoe's House of Chicken and Waffles в Лос Анджелис, щата Калифорния.

След това и двете заведения се превърнаха в култови и си обновиха менютата, пояснява журналистката. В „Подворие“ се е появило отделно щателно разработено предложение на над 12 ястия, които някога са сервирани на руския президент. В Roscoe’s пък започнали да предлагат редовно порция от три пилешки крилца, кръстени на Obama's Special – само за $10.


Aна Гарсия се шегува, че след като се е върнала от Русия, където е хапнала в Подворие“, в САЩ ѝ се наложило „да балансира супердържавното си хранене“. Затова е отишла в Roscoe’s. „Ако не сте против фенхел (сладък анасон) върху картофи или пържено пилешко върху вафли, то препоръчвам и двете ястия, достойни за един президент“, обобщи тя.

Подкрепи Economic.bg