Kaufland стъпва в още един български град

Компанията ще открие 150 нови работни места

Kaufland стъпва в още един български град
Kaufland България стартира строителството на първия си търговски обект във Велико Търново, след като получи разрешително. Очаква се хипермаркетът да отвори врати през февруари 2019 г. Инвестицията в проекта е около 20 млн. лв., като в сумата влиза закупуването на земята и изграждането на обекта. С откриването му ще бъдат създадени около 150 нови работни места. 

Още през 2016 г. компанията купи на търг терен за 5,8 млн. лв. във Велико Търново, който обаче не бе в добро състояние и отне много време за облагородяване на мястото, коментират от компанията, цитирани от "Капитал".

Магазинът ще се простира върху 3000 кв. м търговска площ и ще разполага с над 250 паркоместа. Обектът ще бъде изграден по най-новите стандарти за екологично и енергийноефективно строителство. Той ще разполага и със специална навигационна система, която ще улеснява пазаруването на клиентите. 

Kaufland планира през 2017 г. да отвори още един хипермаркет във Варна, който ще бъде петият подред в града. Планираните инвестиции възлизат на 100 млн. лв. Той ще се намира на ул. "Девня" в кв. "Одесос". 
Коментари: 0