Ким Чен Ун с още една нова длъжност

Северна Корея създаде нов орган

Ким Чен Ун с още една нова длъжност

Лидерът на Северна Корея Ким Чрн Ун бе избран за председател на новоучредения Комитет по държавни дела на започналата сесия на Върховното народно събрание (ВНС), предаде ТААС. 

Новият орган е създаден, за да замени функциониралия по-рано Национален комитет на отбраната, чийто първи председател бе Ким Чен Ун. Първият председател на Националния комитет на отбраната се смяташе за държавен глава.

В еднокамарния парламент на Северна Корея има 687 членове. Той се събира веднъж или два пъти годишно, за да утвърди важни закони и кадрови назначения, пише Дарик. Между сесиите законодателната власт е в ръцете на Президиума на ВНС.

Последното заседание на парламента бе проведено миналата година през април припомня АП. Тазгодишната сесия не се знае колко време ще продължи, но практиката е да бъде няколко дни. 

Очаква се ВНС да одобри и продължи решенията, взети на конгреса на управляващата Корейска трудова партия миналия месец.

Това бе първият конгрес на КТР от 36 години, отбелязва ТАСС. На него Ким Чен-ун бе избран за председател на партията и беше приета петгодишна стратегия за икономическо развитие. Делегатите на конгреса освен това потвърдиха, че Северна Корея ще продължи паралелния курс на икономическо развитие и укрепване на ядрения си потенциал.

Коментари: 0