Китайска компания плати $2,3 млн. за обед с Бъфет

Средствата от обедите с милиардера отиват за благотворителност

Китайска компания плати $2,3 млн. за обед с Бъфет
192 ~ 1 мин. четене

Китайската компания "Далян Цюс Ентъртеймънт" стана победител в наддаването за правото на обед със знаменития бизнесмен Уорън Бъфет, заплащайки 2,34 млн. долара, съобщава Associated press.

Компанията се занимава с производството на компютърни онлайн игри. Тя ще може да изпрати на обеда до 7 души. Парите, получени от победителя в аукциона, ще бъдат предадени на благотворителна организация, оказваща помощ на бедни и бездомни.

Рекорд на аукционите, които се провеждат от 2000 г., бе стойността на обеда с Бъфет през 2012 г., когато неизвестен участник в търга заплати почти 3,5 млн. долара.

Обедите обикновено продължават поне 3 часа и на тях се обсъждат най-разнообразни теми. Единствената „забранена“ тема са бъдещите инвестиции на Бъфет.

„Всеки обед ми носи интересен опит. Срещал съм се с много прекрасни хора. Появиха се нови приятели. Дори наех един човек. Опитах много вкусни стейкове, така че изобщо не мога да се оплача“, заяви Уорън Бъфет, който е смятан за най-великия инвеститор в историята на модерните финансови пазари. Подкрепи Economic.bg